CHRISTINE STOKKEBRYN

PRAKTISK INFORMASJON

PRAKTISK INFORMASJONFØR FOTOGRAFERING:

NÅR - Du bør booke tid hos fotografen før barnet er født. Du oppgir termindato, så holdes det av tid i ukene rundt termindato. Babyen bør være hos fotografen innen det har gått 10 dager etter fødselen. Da sover barnet mer og det er lettere å få til de gode, klassiske nyfødtbildene.

REKVISITTER - Jeg har en del rekvisitter i studio: hårbånd, luer,tepper, strikket antrekk, men ta gjerne med egne rekvisitter som kosedyr, luer, hårbånd og tepper (spesielt pga hjemmekjære lukter) eller andre ting som betyr noe for dere. Ta gjerne kontakt med meg i forkant om du har spesielle ønsker, så kan vi gå gjennom dette sammen.

MATING - Det er en fordel om babyen ikke får mat før fotografering og prøves holdes våken i ca. 1-2 timer i forkant- da også i bilen. Vi starter med mating og en liten prat om gangen i fotograferingen, samt gjennomgang av rekvisitter. En mett og søvnig baby for de aller beste bildene. 

SØSKEN - Når søsken skal være med på bilder, så anbefaler jeg at de har med seg ett skift, slik at vi kan skifte underveis for en variasjon i bildene, eller om uhell skulle være ute med søl i en eller annen form. Velg nøytrale farger og unngå mønster. Strukturer i stoffet er derimot veldig fint. Strikkede plagg, lin, grov bomull, blonder gjør seg godt på bilder- og farger som dus rosa, beige, dus blå, grått, offwhite, jeansblå er fint.  Om det ønskes bilder med foreldre anbefaler jeg at dere allerede har klær på som passer til fotografering og vi tar bildene på slutten av fotograferingen.  Søsken burde også bli med i starten av fotograferingen, eller komme inn på slutten. Det er lurt å organisere det slik at noen tar de med seg og reiser etter søskenfotograferingen, eller leverer de mot slutten av fotograferingen, alt ettersom hva som passer best for dere. Det er viktig med ro i studio under fotograferingen og i tillegg kan det bli veldig kjedelig å vente for de minste, så de er en fordel at de ikke er tilstede under hele fotograferingen.

Dere bør sette av minst 4 timer til fotograferingen i kalenderen, selv om de fleste fotograferinger er ferdig etter 2-3 timer.  UNDERVEIS:

FOTOGRAFERING av nyfødte er en tidkrevende affære, så dere må være forberedt på mye venting. Underveis i fotograferingen bruker vi god tid på mating, stell og byssing for å få babyen til å sove godt. 

SETTING - Som regel tar jeg rundt 2-3 forskjellige settinger hvor jeg varierer med rekvitistter. Det hender jeg trenger hjelp av foreldrene til å passe på babyen i noen av settingene, da veileder jeg hele veien om hva som må gjøres. 

MAT til foreldre - Ta gjerne med en liten niste/noe å drikke, men det serveres te,kaffe og frukt underveis.

Jeg er opptatt av at foreldre som er med på fotograferingen skal kunne benytte anledningen til å slappe av og ta eg litt "fri". 


ETTER FOTOGRAFERINGEN:

PRØVEBILDER - Dere mottar prøvebilder på mail, lett redigerte i både farger og svart/hvitt. Da kan dere sitte i ro og mak hjemmeifra og se over bildene. Noen finner sine favoritter raskt, mens andre trenger litt veiledning og kan komme på visningstime.

VISNINGSTIME - Dette er med i prisen, men helt frivillig. Føler dere at det kunne vært greit å se bildene store, uten vannmerke og hva jeg kan gjøre med bildene, fortelle litt rundt bildene og rett og slett hjelpe til med prosessen med utvelgelse er det bare å ta kontakt og betille en time til en visningstime. Det er en stor fordel av de aller minste barna kan bli hjemme/hos barnevakt, så de voksne får konsentrert seg om bildene. 

PRINT/DIGITAL FIL - Hos meg kan du bestille ut bildene både digitalt og printstørrelser om mot A3+. Om du ønsker print anbefaler jeg at vi tar en visningstime slik at jeg får vist hvordan det endelige resultatet kan se ut.

BESTILLING - Dere bestiller ut bilder ved å skrive bildenummeret/navnet til bildet i en mail til meg. Da er det lurt å ha en oversiktlig liste, om bilde(ne) skal være i farger eller svart hvitt, eventuelle ønskelige størrelser på print og antall.


Using Format